Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Το Φαρμακευτικο μανιταρι Ganoderma Lucidum.Και Χασιμότο Θυρεοειδίτιδα.

ad300
Advertisement
The surgeon must be careful not to damage or r...
The surgeon must be careful not to damage or remove the parathyroid glands. (Photo credit: Wikipedia)
Η Χασιμότο Θυρεοειδίτιδα είναι έως σήμερα ανίατη ασθένεια.
Σύμφωνα με τους γιατρούς οι διάφορες μορφές θεραπείας έχουν τη δυνατότητα προσφέρουν στον ασθενή μια καλή ποιότητα ζωής με ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα.
Παρόλα αυτά πολλοί ασθενείς παραμένουν να έχουν συμπτώματα και περιορισμούς, ενώ οι τιμές των αιματολογικών εξετάσεων είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια.
Κάποιοι ασθενείς μάλιστα, καθώς αντιμετωπίζουν χρόνια δυσκολία στο να ρυθμίσουν τις τιμές του θυρεοειδή,  σκέφτονται την αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα ως τελευταία τους ελπίδα στο να νιώσουν επιτέλους καλύτερα.
Τα συμπτώματα της αυτοάνοσης νόσου στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
Εκτός από τα συμπτώματα που οφείλονται στη διαταραχή των ορμονών του θυρεοειδούς, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα τα οποία προκαλούνται από την υπάρχουσα διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Αυτά είναι:
Πόνοι στις αρθρώσεις
 Μυϊκοί πόνοι
Σκλήρυνση των τενόντων και των μυών
Δερματικές αλλοιώσεις (π.χ. κνίδωση, ροδόχρους νόσος)
Ξηρότητα των βλεννογόνων (σύνδρομο Sicca)
Aσταθής διάθεση
Νευρολογικά συμπτώματα (νευρίτιδες, ζάλη, αστάθεια βάδισης)
Εξαιρετικά σπάνια επιληπτικές κρίσεις, παραισθήσεις, ψυχιατρικά συμπτώματα (εγκεφαλοπάθεια Χασιμότο)
 Ναυτία και γαστρεντερικά προβλήματα, πεπτικά προβλήματα
Παθήσεις των ματιών.
Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν επιπλέον αυτοάνοσα νοσήματα:
Κοιλιακό άλγος, «φούσκωμα», διάρροιες: Κοιλιοκάκη
Αναιμία, αδυναμία, αίσθημα καύσου στη γλώσσα: Κακοήθης αναιμία, έλλειψη βιταμίνης Β12
Απώλεια βάρους, συνεχές αίσθημα δίψας: Σακχαρώδης Διαβήτης
Εστιακός αποχρωματισμός του δέρματος: Λεύκη
Ερυθρό εξάνθημα στο πρόσωπο, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις: Ερυθηματώδης λύκος
Πόνος στις αρθρώσεις: Ρευματικές ασθένειες
Μυϊκή αδυναμία, ακόμη και μετά τη ρύθμιση του θυρεοειδούς: Μυασθένεια gravis
Σκούρη απόχρωση του δέρματος, τάση για λοιμώξεις, αδυναμία: Νόσος του Addison (ανεπάρκεια φλοιού επινεφριδίων)
Κνησμός στο δέρμα: Κνίδωση
Εστιακή απώλεια μαλλιών: Γυροειδής αλωπεκία.
Παρά την αναγκαιότητα του ελέγχου, δεν πρέπει να φοβάστε. Θα πρέπει να τονιστεί ότι πολλοί πάσχοντες ζουν χωρίς συμπτώματα! Δε χρειάζεται να «πνίξετε» τη χαρά της ζωής ενώ είστε αφοσιωμένοι στην παρατήρηση των συμπτωμάτων...
Οι ασθενείς με Χασιμότο συχνά παρουσιάζουν έλλειψη σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Αυτές οι ελλείψεις μπορεί να έχουν ως επακόλουθο έντονα συμπτώματα και προβλήματα υγείας.
Μαζί με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θα ήταν ωφέλιμο οι ασθενείς με Χασιμότο Θυρεοειδίτιδα να ελέγξουν τυχόν περαιτέρω ελλείψεις στον οργανισμό με αιματολογικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες πολλές ασθένειες όπως η Χασιμότο Θυρεοειδίτιδα, η νόσος του Graves, η ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.ά. επηρεάζονται αρνητικά από τις ελεύθερες ρίζες.
Η λήψη αντιοξειδωτικών μπορεί να συμβάλει θετικά στη βελτίωση της υγείας του ασθενούς. Κάποια αντιοξειδωτικά θα μπορούσαν να είναι οι Βιταμίνες Α, C, E όπως και τα ιχνοστοιχεία σελήνιο και ψευδάργυρος.
Το Ganoderma Lucidum  είναι  από αυτά που έχουν δείξει ως στιγμής διάθεση λύσης του προβλήματος.
Συμπερασματικά:
Το Hashimoto είναι ένα ακόμα αυτοάνοσο νόσημα που πέρα της κλασικής συμπτωματικής αντιμετώπισης του με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα στον ορίζοντα φαίνεται να υπάρχει λύση μόνο από τα φυσικά ιάματα οπως το φαρμακευτικο μανιταρι GanodermaLucidum.
Επιστημονικές Μελετες Για Ganoderma Ιδιοτητες.
Η βιβλιογραφία για τις βιολογικές δράσεις και φαρμακολογικές ιδιότητες που παρουσιάζει το μανιτάρι γανοδερμα είναι, πραγματικά, αχανής και είναι πρακτικά αδύνατον να χωρέσει σε μία ιστοσελίδα.
Το περίφημο εγχειρίδιο γανοθεραπείας του Dr. Lim Ph. D.
Η πραγματικά εντυπωσιακή δημοσίευση «Αποτελεσματική δοσολογία του Ganoderma Lucidum για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών», του Δρ. Teow Sun-Soo (Ph.D., Γενετική Μηχανική, καθηγητής Ιατρικης Μικροβιολογίας) και αφορά κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Το Cancer Research της Αγγλίας στην ογκωδέστατη δημοσίευση "Φαρμακευτικά Μανιτάρια: Θεραπευτικές Ιδιότητες και Τρέχουσα Ιατρικη Χρήση με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες για τον καρκίνο"
Το έγκριτο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και η Εθνική Ιατρικη Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α. περιλαμβάνει εκατοντάδες δημοσιεύσεις και μελετες για το Ganoderma. Έχω συμπεριλάβει ένα μικρό μέρος αυτών (φαίνονται εδώ) ενώ κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει στην ιστοσελίδα του, εδώ.
ε. Μερικά άρθρα αφιερωμένα στο γανοδερμα που έχουν συνταχεί από ιατρούς π.χ. Dr. Mercola, Dr. Nalini κ.ά.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για το μανιταρι Ganoderma ήταν η ίδρυση του Διεθνές Ινστιτούτου Έρευνας για το Ganoderma (G.I.R.I.) στις ΗΠΑ, Ν.Υόρκη, το 1993.
Share This
Previous Post
Next Post

Pellentesque vitae lectus in mauris sollicitudin ornare sit amet eget ligula. Donec pharetra, arcu eu consectetur semper, est nulla sodales risus, vel efficitur orci justo quis tellus. Phasellus sit amet est pharetra

0 σχόλια:

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ